O nas

Restauracja Ramen-ya

Ramen trafi艂 do Japonii z Chin w XIX wieku. Po II wojnie 艣wiatowej sta艂 si臋 jedn膮 z najpopularniejszych i najsmaczniejszych potraw w tym kraju. Stworzyli艣my dla was miejsce, kt贸re powsta艂o z pasji i fascynacji kuchni膮 japo艅sk膮. W Japonii, co prawda nie byli艣my, ale szkolili艣my si臋 u najlepszych azjatyckich mistrz贸w.聽

W miejscu tym naprawd臋 mo偶ecie poczu膰 ten niepowtarzalny smak chyba dzi艣, obok sushi, najbardziej docenianego japo艅skiego dania.

Pracujemy na najlepszych produktach. U偶ywamy oryginalnych sos贸w sojowych Yamasa. Jest to marka o ponad 360-letniej tradycji warzenia sos贸w bez u偶ycia konserwant贸w czy sztucznych koncentrat贸w. Sosy powstaj膮 w Japo艅skiej miejscowo艣ci Choshi, kt贸rej wilgotny klimat sprzyja rozwojowi mikroorganizm贸w niezb臋dnych w naturalnym procesie produkcji. Sos sojowy marki Yamasa to nie tylko historia, ale i codzienne 偶ycie Japo艅czyk贸w. Charakteryzuje si臋 on przejrzyst膮 barw膮, subtelnym, delikatnym smakiem i stanowi podstaw臋 kuchni japo艅skiej. W naszych produktach u偶ywamy wysokiej jako艣ci sake, oraz winam irin (tzw. *hon mirin*) o zdrowej zawarto艣ci alkoholu.聽